01 March

Fyra basketmatcher
i Eoshallen i helgen

Kommande helg (5–6 mars) är det gott om bra basket i Eoshallen. Det drar ihop sig till slutspel i både Superettan Herr och Basketligan Dam. Dessutom tävlar Eos Damer mot Lobas om äran att bli bästa skånska lag i Basketettan.

Första uppkast sker mellan IK Eos och Norrort, på lördag 5 mars kl. 14.30. Norrort är ett samarbete på elitnivå mellan Basketklubbarna Täby och Djursholm. Eos herrar vill klättra i tabellen för att få en bättre lottning i slutspelet och har revansch att utkräva för förlusten med 106–93 i Stockholm före jul.

Efter en fikapaus möte Eos damer årets sensationslag i SBLD: Östersund. Matchen börjar kl 17.30. Östersund är nykomlingar i årets serie men har visat att man genast vill tillhöra toppen i serien och man ligger nu på en stabil tredjeplats. På hemmaplan är Östersund mycket starka, det är bara överlägsna Luleå och IK Eos som gått vinnande från Jämtlandsarenan. Vi hoppas att coacherna Jan Hricko och Ira Otamiri tar fram den matchen för att inspirera hemmalaget till ännu en seger på lördag.

På söndagen den 6 mars kl. 14.30 är herrlaget igång igen. Då spelas den covid-uppskjutna matchen mot seriesuveränerna Uppsala. Uppsala har ett bra lag och satsar på att steget upp i Svenska Basketligan till nästa säsong. Flera i laget har ligaerfarenhet och klubben har i många år tidigare spelat i högsta serien. Men mot det skall ställas att Eos herrar också är ett riktigt bra lag och att Kalmar var serieledare när de kom hit senast men fick åka med en förlust. Dessutom har inte Eos förlorat på hemmaplan mot något lag norrifrån de senaste två åren!

Matchandet avslutas kl. 17.30 på söndagen med att IK Eos utveckling möter Lobas i Basketettan. I Eos utveckling spelar de tjejer som är på väg mot större uppgifter i Basketligan och några av spelarna här har redan fått pröva på spel i toppserien men har s.k. dubbellicens för att få matchträning och vänja sig vid att ta ansvar på planen. Lobas är ett stabilt Basketettanlag som inför detta år förstärkt laget med Tove Hultin, mångårig ligaspelare med Eos som tagit steget tillbaka till moderklubben.

Massor med basket i helgen alltså. Välkommen till Eoshallen!

Helgens matcher
Lördag 5 mars 14.30 IK Eos – Norrort SEH
Lördag 5 mars 17.30 IK Eos – Östersund SBLD
Söndag 6 mars 14.30 IK Eos – Uppsala SEH
Söndag 6 mars 17.30 IK Eos utv. – Lobas BED

Alla nyheter