23 March

Nu börjar slutspelet
– tabelltrean till Lund

På lördag, 26 mars, klockan 14.30 spelas den första slutspelsmatchen i Superettans historia. Herrlaget möter Högsbo från Göteborg. Kom till Eoshallen och titta på bra basket! Lag 1–8 får en extra chans att mäta sig med de bästa lagen i serien, liksom möjlighet att tävla om ännu en plats i Basketligan Herr.

Uppsala, som vann grundserien, har redan försäkrat sig om en plats. Om Uppsala-laget skulle vinna även slutspelet, blir det finalisten som får den andra attraktiva platsen till basketens finrum.

Lördagens motståndare Högsbo, som kom på tredje plats i grundserien, har ett gediget lag med både erfarenhet och spelskicklighet. Toni Vitali och Filip Sjöström är både tunga under korgarna och skickliga basketspelare och även om Emil Lundstedt inte är så tung så kan hans bössa vara det, varning härmed utfärdad.

För hemmalaget gäller det att ha det defensiva tänket med från början. Eos är det lag i serien som gör mest poäng i snitt och det brukar inte vara det som är problemet. Förra helgen spelade Eos HU21 USM på hemmaplan med stor framgång och i det laget bidrog Hannes Mejare Berntson, Jacob Jangered, Nikola Miskovic och Carl Lundqvist med finfina insatser. Vi hoppas att U-laget tar med sig vinnarmentaliteten till lördagens match.

Heja på Eos på lördag!

Alla nyheter