29 September

Cupmatch hemma
för Eos damlag

På söndag den 2 oktober kl 19.00 välkomnar Eos damer Mark i Svenska Cupen. Observera matchtiden. I Svenska Cupen deltar de 18 högst rankade lagen i Sverige.

Eos damer slog i första omgången ut grannarna Lobas med hela 119–35. Lobas spelar visserligen i Basketettan, men 119 poäng imponerar ändå. Favorittyngda Södertälje BBK vann sin första match med 102-33, det är den näst största segern i cupen i år.

Eos har ett till stora delar nytt lag, där amerikanskorna Deja Church och Tye Sanders nu börjat vänja sig vid Sverige efter att ha varit på plats en månad. Nygammal spelare är danska Anna Seilund som tillsammans med sin landsmaninna Emilie Hesseldal kommer att förstärka Eos damer i år. Julia Strachan är en svenska som växt upp i USA men som i år spelar basket i Lund och Eos. Hanna Klingberg kommer närmast från Norrköping Dolphins och har valt att flytta till Eos i år.

Tillsammans med våra spelare som är kvar har nya coachparet Ira Otamiri och Dorka Balla en intressant grupp att arbeta med.

Mark överraskade positivt i serien förra året och placerade sig på 7:e plats i serien. I år har man bytt ut sina fyra importspelare och det återstår att se hur bra dessa är. Louise Ovner är dock ett nyförvärv som sticker ut. Hon är duktig och har flerårig erfarenhet både från SBL och från utlandsspel.

Välkomna till Eoshallen på söndag kväll!

IK Eos

Alla nyheter