20 October

Damlagsmatch
och USM i Eoshallen

Denna helg är det gott om basket i Eoshallen. I Svenska Basketligan Dam spelar IK Eos mot Uppsala på lördag den 22 oktober kl. 14.30. Under helgen spelas också den första omgången av USM F16. Till Lund kommer Lidingö, Kungsbacka och Örebro för att spela mot Eos Flickor 07. Här kan du se morgondagens stjärnor spela – från fredag kväll till söndag lunch.

Uppsala har börjat serien starkt med två segrar mot lagen från Västergötland, Sjuhärad och Mark, och vill säkert hålla sig kvar i toppen även efter helgen. Laget ser starkare ut än på flera år och har i år tre importspelare, där Tiffany Brown anslöt senast. Tiffany har i många år varit en kvalitetsspelare i Svenska Basketligan Dam och Eos kommer att behöva hålla koll på henne.

Eos har börjat serien med två förluster, mot Östersund och Norrköping och vi kan vara helt säkra på att Ira Otamiri och hennes tjejer går för säsongens första seger. Man har inte varit helt missnöjda med spelet, tvärtom så har de funnits mycket att glädjas åt. Flera nya spelare och andra som har fått betydligt större roller än förra året gör att det tar lite tid innan spelet är där.

USM F 16-kategorien spelas som en liten serie där alla möter alla. Gruppsegraren går direkt vidare till omgång 3, medan de övriga får ännu en chans att kvalificera sig till vidare spel via omgång 2. Passa gärna på att titta en stund på någon av tjejernas matcher!

Välkomna till Eoshallen!

Eos matcher i USM
Fredag 21 okt 20.00 Eos–Lidingö
Lördag 22 okt 19.45 Eos–Örebro
Söndag 23 okt 12.30 Kungsbacka–Eos

Alla nyheter