15 November

Stjärnspäckat lag
besöker Eoshallen

På lördag 19 november kl. 14.30 kommer några av Sveriges största basketstjärnor genom tiderna till Lund när Eos möter Södertälje BBK i SBL. I Södertäljes lag spelar i år systrarna Frida och Elin Eldebrink, som båda har återvänt till moderklubben efter många år proffsspel i Europas toppklubbar.

Frida (142 landskamper) och Elin (134) har dessutom varit tongivande i Sveriges landslag under drygt 10 år, och detta under en period när damlandslaget nådde stora framgångar internationellt.**

Det räcker inte med Frida och Elin, de har också med sig kollegan från landslaget, Louice Halvarsson (132) och som också spelat utomlands under en rad år. Att dessutom Klara Lundqvist, som i dag dominerar i damlandslaget och spelar i Södertälje gör att rubriken verkligen har fog för sig.

Eos damer kommer från en tuff period i förra veckan med tre matcher på sex dagar, som i och för sig var lyckosam med två segrar i serien (mot Sjuhärad och Visby) och en bra match mot Alvik i Svenska Cupen, som tyvärr resulterade i en förlust efter förlängning.

Lördagens match är den sista för lagen på ett tag. Det är landslagsuppehåll, då Sverige skall möta Israel och Danmark (med Eosspelarna Anna Seilund och Emilie Hesseldal) möter Österrike och Montenegro.

Det är alltså upplagt för att se Eos damer spela mot några av Sveriges bästa basketspelare genom tiderna på lördag – missa inte det!

Välkommen till Eoshallen – matchen börjar 14.30

IK Eos

Alla nyheter