24 March

Kombinera studier med basket hos IK Eos

Vill du satsa på din basketkarriär i kombination med universitetsstudier?
Med ett av Sveriges bästa universitet precis bredvid har vi i Eos en lång historia av att ge studenter möjligheter att lyckas utan att tappa farten i sin basketutveckling. Vi har elitlag i Basketligan respektive Superettan och elitförberedande utvecklingslag på både dam- och herrsida.

I vår egen hall finns två basketplaner och ett gym, så den som siktar högt kan hitta alla förutsättningar för träning. För dig som vill extraknäcka vid sidan av studierna finns möjligheter till jobb på vårt idrottsfritids. Du kan också engagera dig som tränare för några av våra över 1000 barn- och ungdomsspelare.

Sök Lunds universitet, Malmö universitet eller Campus Helsingborg på antagning.se för att se vilka program och kurser som finns i området. Vi rekommenderar att söka utbildning även om du inte bestämt dig för vad du ska göra till hösten. Sista dag att söka är 17 april.

Intresserad av Eos?
Hör av dig till Nils Gjörup, 070-3637246, nils.gjorup@gmail.com

Se intervjuer med Olle Karlsson (Eos HA) och Klara Bergholtz (Eos DA/DU) om hur de har kombinerat studier med basket på hög nivå

Olle Karlsson - länk till intervju
Olle kom till Eos 2015 och fick direkt börja spela med Eos herrlag och har gjort sedan dess. Utöver det har han tillsammans med studier till fysioterapeut fått möjlighet att coacha på både ungdoms- och seniornivå i Eos.

Klara Bergholtz - länk till intervju
Klara anlände till Lund i slutet av sommaren 2021 och tog en plats i Eos utvecklingslag som spelar i Basketettan Dam. Hon kombinerar i år studier om Media- och kommunikation på Lunds Universitet med träning och spel i både Basketligan Dam och Basketettan som en av Eos dubbellicenser.

Alla nyheter