27 September

Säsongspremiär för
herrlaget på hemmaplan


IK Eos vs. RIG Mark

30 september kl 17.30 i Eoshallen


Äntligen dags för Superettan i Eoshallen igen! En efterlängtad både hemma- och seriepremiär stundar denna lördag (30 september) där Eos Herrar A tar emot RIG Mark. Välkomna till Eoshallen för att få vara en del i världens bästa publik och heja på vårt herrlag när de bjuder på snabb, rolig och intensiv basket - samt förhoppningsvis en premiärvinst!

RIG Mark är ett ungt lag bestående av baskettalanger från hela Sverige som samlats i riksidrottsgymnasiet i Kinna för att äta, sova och spela basket i tre år kombinerat med gymnasieutbildningen. Förra säsongen avslutade RIG Mark på 8:e plats i serien - precis ovanför Eos på 9:e. I år leds de av främst två killar som gjorde positivt oväsen av sig tillsammans med U18-landslaget i somras; Eddie Hedqvist och Samuel Obenjo!

Eos Herrar A välkomnar i år några nya ansikten så som Mikai Klintman (även han tog en stor roll i ungdomslandslag i sommar - i U20) och Unsteinn Karason, några nygamla ansikten med Jacob Jangered och Elliot Caldwell samt ett härligt gäng med spelare som stannar kvar från förra säsongens stomme - “gamlingarna” Olle Karlsson, Andreas von Uthmann, Johan Aasa och självklart Adnan Karovic tillsammans med “ynglingarna” Viktor Stepanovski, Marc Benson, Hugo Eriksson Grundström, Nikola Miskovic och Nils Kihlström. Upp från Eos egna led kommer Kembo Nilsson och Elias Hadir som tillsammans har levt lika länge som Adnan Karovic!

Förutom lite nytt blod på spelarsidan har Eos värvat en sprillans ny coachstab - Erik Ugarte och Emiliano Rey Aloe! Erik som är Head Coach kommer senast från Central där han har varit ansvarig för såväl ungdomslag som seniorlag. Detta blir hans debut som Superettan-coach! Det här säger coach Erik om inför matchen:

“Som lag är vi verkligen laddade och redo för säsongspremiären! Herrlaget hoppas att så många som möjligt vill komma och se rolig och bra basket. Vi kommer göra allt vi kan för att spela en bra match och skapa den Eos-känslan som publiken förtjänar. Varmt välkomna!”

Missa inte en otroligt spännande premiär för Eos Herrar A på lördag!

Veckans hemmamatcher:

30/9 kl 14.30 Damer U vs Kalmar
30/9 kl 17.30 Herrar A vs RIG Mark
1/10 kl 14.30 Herrar U vs Marbo

Alla nyheter