22 November

Syd mot väst
i Lund på lördag

På lördag den 25 november klockan 15.00 kommer Högsbo Basket på besök till Eoshallen för en kraftmätning med Eos damlag.

Högsbo Basket ligger just nu sexa i Damligans tabell och har 3 vinster och 2 förluster. Högsbo Basket vann med lika mycket mot AIK som Eos gjorde, så det kan minst sagt bli en jämn match. Ett välkänt namn för många Eosspelare i Högsbos trupp är Louise Noaksson. Louise har tidigare gjort 6 säsonger för Eos i SBL Dam och blev utsedd till Årets försvarare 2019 under hennes tid i klubben

Utöver Noaksson har de Ida Fredrikson som snittar mest minuter i laget och är en otroligt viktig spelare. Ida har varit med i seniorlandslags-truppen och gjort flera SBL-säsonger. 189 cm långa Asiah Jones har redan varit med i SBL:s “Veckans Lag” 2 gånger, senaste gången var när Högsbo slog AIK och då var Jones poäng-, retur- och assistbäst för Högsbo. Något våran Dariauna Lewis ser fram emot att kunna sätta stopp för!

Efter en tuff match mot fjolårets serievinnare Luleå är Eos hungriga efter en vinst. Det blev svårt att stå emot Luleås pressande försvar som resulterade i 17 steals för Luleå och 23 turnovers för Eos. Men att Eos tog sig till straffkastlinjen 21 gånger visar på kämpaglöd hela matchen igenom!

Poängbäst blev Cori Coleman med 17 poäng och värt att nämna är Dariauna Lewis som ännu en gång slutade matchen med en double-double (11 poäng och 13 returer). Laget tog helgen för att återhämta sig och på måndagen var det fullt fokus på Högsbo.

Kom och heja fram vårat damlag till en vinst! Tjejerna i laget vill hälsa till er där ute att det blir roligare att vinna TILLSAMMANS med er på läktaren.

Välkomna på lördag - Uppkast kl 15.00!

OBS! Polisen har utfärdat väskförbud - Inga väskor (inkl. handväskor, tygpåsar, ryggsäckar o.s.v) får medtagas in i hallen - med undantag för väskor som behövs på grund av medicinska skäl eller skötväskor.

Alla nyheter