01 December

Basketfest på lördag:
dubbla elitmatcher

Dubbelmöte i Eoshallen lördag 2 december. Vinterväder utomhus - och ännu har inte julstressen kommit så nära inpå. Då är det dags för Basketfest: 14.30 Eos Dam vs Sjuhärad och 17.30 Eos Herr vs AIK.

OBS! Polisen har utfärdat väskförbud - Inga väskor (inkl. handväskor, tygpåsar, ryggsäckar o.s.v) får medtagas in i hallen - med undantag för väskor som behövs på grund av medicinska skäl eller skötväskor.

Eos Dam kickar igång på lördag kl 14.30 med att ta emot Sjuhärad från Borås. Eos kammade förra helgen hem säsongens andra hemmavinst mot Högsbo genom tufft försvar, fint lagspel och starkt skytte - i helgen ska de återigen skydda hemmaborgen!

Sjuhärad är laget från Borås som just nu ligger på plats 6 i Svenska Basketligan. I år har de en del nyförvärv i laget - däribland före detta Eosspelaren (och coachen) Emelie Ånäs! Till årets säsong gick flyttlasset till Borås för spel hos Sjuhärad men vi ser fram emot att få välkomna Emelie “hem” till Eoshallen igen - även om hon spelar på motsatt sida.

Eos vann alltså matchen mot Högsbo i helgen som just nu ligger på plats 5 i ligan. Efter en något tuff start på årets ligasäsong gav denna vinst ett riktigt styrkebesked och laget hoppas nu på att kunna fortsätta den trenden och ro hem ännu en vinst!

Eos amerikanska importer har visat sina skills och toppar alla statistik-ligorna i laget - Dariauna Lewis snittar 21,8 poäng (näst bäst i hela ligan) och 15,8 returer (bäst i hela ligan!!), Cori Coleman snittar 5,2 assist och 1,8 steals tillsammans med 16,8 poäng per match! Förutom importerna är även nykomlingarna Ester Olsson och Hilma Gross redan nu viktiga spelare för Eos damlag och är båda två med i topp 5 i lagets poängliga.

Kom och heja fram Eos-damerna till ännu en hemmavinst!

Efter damlaget har ställts mot Sjuhärad är det dags för herrlaget att ta sig an serieledarna AIK som än så länge är obesegrade i Superettan i år. Laget leds av rutinerade Erkan Inan som fortsätter leverera poängfester i många matcher - i den senaste matchen mot Fryshuset där Erkan hann få i 31 poäng på endast 15 minuters speltid!

Herrlaget hade förra helgen spelledigt och är nu ordentligt utvilade inför kampen mot gästerna från Solna. Eos har denna säsong haft toppar och dalar men har flera gånger visat att de har ett lag som utan tvekan har mycket att sätta emot även de tuffaste motstånden!

Coach Erik Ugarte om helgens match:

– Det är kul att se att AIK är ett högpresterande lag i år - vi ser fram emot att visa att vi är mer än redo att bjuda upp till kamp på hemmaplan i Eoshallen

Välkomna till Eoshallen för att njuta av basket på hög nivå!

Alla nyheter