11 January

Herrlaget möter rutinerat
lag från Uppsala

Superettan herr är superjämn! På lördag 13 januari kl 17.30 spelar Eos mot Sloga från Uppsala i Eoshallen. Matchen är viktig för båda lagen som tävlar om att komma till slutspel, dit 8 lag tar sig.

Sloga ligger just nu på 9:e plats med 8 vinster och 7 förluster, medan Eos ligger 11:a med 7 vinster och 8 förluster. Eftersom tabellen haltar lite, och både Eos och Sloga har spelat några matcher färre än konkurrenterna har båda lagen möjligheten att klättra lite.

Serbiska kulturföreningen Sloga, som föreningen egentligen heter, är Uppsalas andra lag (förstalaget ligger i SBL) vilket på ett sätt kan vara en nackdel, då man inte får mest uppmärksamhet medialt. En fördel är dock, i alla fall för Slogas del, att man har fått två mycket meriterade f.d. Uppsalaspelare, Manos Nakos och Axel Nordström. Båda två har spelat många SBL-säsonger, även i andra klubbar och tillhör toppskiktet i SEH. Till detta har man rutinerade och starke Dragan Damjanovic, som brukar dominera under korgarna.

Eos vann senast hemma mot Djurgården, och fick revansch för förlusten innan jul. Coachen Erik Ugarte var dock inte helt nöjd efter matchen eftersom han fick se den klara ledningen krympas i fjärde perioden. Det är dock så det ser ut i basket, och speciellt i denna jämna serien.

Välkomna på lördag till Eoshallen!

IK Eos

Alla nyheter