08 February

Serieledarna Högsbo
på besök i Eoshallen

På söndag den 11 februari kl 17.30 är det dags för Högsbo i Eoshallen. Högsbo leder serien i år och vann serien förra året. Då kom de som skyhöga favoriter till Lund för den första slutspelsmatchen men fick vända hem med en klar förlust som gjorde att Eos kunde hålla emot i returmötet och gå vidare. Man kan vara säker på att Högsbo vill vinna på lördag men lika säker på att Eos vill visa att det inte var en engångsföreteelse förra våren.

Högsbos herrlag har presterat riktigt bra i Superettan i år! Laget har en blandning av egna produkter och rutinerade spelare och fick i höstas tillökning från f.d. ligaspelaren Jan Tratnik (från Kalmar). Tillsammans med rutinerade Tony Vitali som levererar vid korgen både offensivt och defensivt samt Jonathan Peleg som snittar 18,7 poäng och 4,2 assists har de fört sitt Högsbo till 16 vinster denna säsong och spelat till sig förstaplaceringen i Superettan!

Eos har spelat många tuffa och jämna matcher den senaste tiden, med varierande slutresultat. Det har varit ett något skadedrabbat gäng den senaste tiden - men förra helgen var Mikai Klintman äntligen tillbaka på banan och visade att han inte har glömt hur man får i bollen i korgen då han klämde i 18 poäng mot Norrort. Även Unnsteinn Karason visade sig från sin bästa sida både i sitt skarpa 3-poängsskytte och i attackerna.

På söndag får Eos åter välkomna en skadedrabbad spelare - ingen mindre än lagkaptenen Jacob Jangered som äntligen är tillbaka i matchspel! “Jange” har varit saknad och vi ser fram emot att se honom i det gröna linnet igen.

Välkomna på match på söndag i Eoshallen!

Alla nyheter