07 March

Ny era för Eos: Björn
Göransson går i pension

År 2009 tog Eos ett steg för att säkra sin organisation och verksamhet genom att anställa Björn Göransson som klubbdirektör. I 15 år har Björn varit inblandad och ansvarig för mer eller mindre allt som har rört Eos verksamhet - från Lundaspelen, Eos Cares och Eos Fritids till elitverksamhet, Eos Gympa och sponsorsskap. Klubben har växt - idag är vi större än någonsin med fler medlemmar och större grupper.

Resan till att bli fler har styrts av vår klubbdirektör Björn som nu har beslutat att det är dags att ta steget in i pensionen. Skorna är stora att fylla men Björn har inga tvivel om hans efterträdare Nils Gjörup är redo för uppdraget!

Nils kom från Luleå till Lund och Eos 2011 som student och spelare. I klubben har han hunnit med mycket - bland annat flera säsonger i Eos herrlag och ungdomscoach för pojkar födda 2006 som han har följt från ung ålder till Lundaspelsguld i år. Nils uppväxt i basketstaden Luleå och rötterna från Jampa Ericson som morfar har inneburit att han sett flera nivåer av basketföreningar på nära håll, från små barn till elit. Utöver basketen har han engagerat sig i styrelsen och har sedan två år tillbaka varit deltidsanställd på Eos kansli där han har jobbat med vår organisation och struktur.

Det är ingen tvekan om att Eos härmed går in i en ny era - vad det innebär återstår att se! Fram till augusti är Björn kvar som klubbdirektör - från 1 augusti tar Nils över men Björn blir kvar en månad till för att säkra övergången.

Det är med stor tacksamhet vi släpper iväg Björn in i pensionärslivet och välkomnar varmt Nils till att fortsätta på vår resa bakom rodret!

Alla nyheter