14 February

E som i Eos – och R
som i revansch

På lördag (17/2) blir det dubbla matcher i Eoshallen. Damer elit tar emot Uppsala och Herrar elit möter AIK. Ladda för basketfest och ett revanschsuget damlag!

R som i revansch!
Ge mig ett E, ge mig ett O, ge mig ett S – men framförallt; ge EOS ett R för revansch!

På lördag står Uppsala för motståndet i Basketligan och det lär bli en riktigt spännande match där publiken blir den extra kryddan som laget inte hade i förra mötet på bortaplan. Då fick Eos åka hem utan poäng – men på lördag vet vi att tjejerna är inställda på någonting helt annat. Och det börjar på R...

Uppsala förstärker
Sedan senast har Uppsala förstärkt med sin assisterande coach och tillika toppspelare, Ashleigh Brown. I hennes debut för säsongen för två veckor sedan visade hon att hon blir en farlig kraft att räkna med. Annars är det framförallt Heather Butler som styr sitt Uppsala med en riktigt fin förmåga att skapa utrymme för sig själv och sina lagkamrater. Ett snitt på 22,4 poäng och 5 assists per match talar för sig själv, men Heather är med sina 165 cm även lagets bästa returtagare.

Defensiven blir avgörande
Eos har dock gjort sin hemläxa sedan senast. I förra mötet var det främst det defensiva spelet som inte stämde och det har laget fokuserat mycket på under träning.

– Vi gjorde en riktigt bra defensiv insats mot Norrköping för två veckor sedan, en av de bästa hittills, och det var också väldigt skönt att ta ett kliv fram och att få vinna efter en lång tid med förluster. Det tar bort lite av pressen inför tre viktiga hemmamatcher som kommer nu. Det är två lag som gillar att göra poäng som möts på lördag så det blir absolut en rolig match, men denna gången tänker vi kliva upp och täppa till. Korinne Campbell var en ny spelare för oss förra mötet, men nu vet vi lite mer. Vinner vi på lördag så har vi inbördes övertag på alla lag under oss i tabellen och det vill vi så klart. Så jag hoppas på en riktigt härlig Eospublik som hjälper oss hela vägen, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Ge mig ett E, ge mig ett O, ge mig ett S.
Vad blir det?

Kanske ett R för revansch?

Störst och längst...
Kl. 17.00 är det AIK som besöker Lund. Laget som är både stort och brett, kanske man kan säga. Stort för att AIK har en imponerande snittlängd med inte mindre än tio spelare över 190 cm i truppen. Samtidigt vet vi att deras guards kommer att vara en annan viktig nyckel i lördagens match, så det finns en bredd där inte allting kommer att hända under korgarna. AIK är faktiskt Nordens största klubb – och de längsta medlemmarna kommer troligtvis till oss på lördag. Längst av dem alla – David Hult – har spelat bra de senaste matcherna och för oss som känner David vet vi att det är ett vapen att frukta.

...men inte flest och mest
– Vi är väldigt motiverade när vi möter bra lag som AIK. Det gäller att vara redo och vi har studerat deras senaste matcher. Jag tror att på lördag behöver varje spelare ta sitt ansvar och gå på korgen. Vi vet att det kan bli tillfällen i försvaret där de byter och då måste vi utnyttja varje möjlighet. Den spelaren som har det bästa läget helt enkelt. Alla måste vilja göra poäng. Det kommer så klart också bli väldigt viktigt för oss att stressa deras snabba guards så att vi kan störa speluppbyggnaden, säger coach Jovan Zdravevski.

För Eos är det alltså bara att köra järnet som gäller. Eospubliken vet att killarna räknar med hemmastödet så ge järnet ni också på den gröna läktaren. AIK må vara störst och längst, men i Eoshallen är Eos åtminstone flest och låter mest!

Vi ses på lördag – heja på oss!

Lördag 17 februari
13.30 IK Eos – Uppsala, Basketligan dam
17.00 IK Eos – AIK, Superettan herr

Alla nyheter