12 October

Dags för RM omgång 1
– 4 x Eos i hetluften

Oktober betyder att RM startar för flera av våra ungdomslag. I år har Eos med fyra lag i U15/16 RM och det är fler lag än vad vi haft på länge. Vi har under en lång tid byggt en stark ungdomsverksamhet underifrån och det är verkligen kul att se att det inte bara är lag i alla kategorier utan även att vi åker med stora trupper som dessutom är med och tävlar om framgång.

Flickor 03 åker till Lidingö för att möta Äli, Lidingö och Sunderbyn. Även om tjejerna har spelat mot Äli en och annan gång är de andra lagen nya bekantskaper. Vi som har följt tjejerna länge kan se ett lag som under hösten spelat sin bästa basket. Farten är hög, aggressivare i defense och då trillar bollarna i också. Coach Christoffer ser fram emot helgen.

– Vi har haft mycket folk på träningarna, farten har varit högre så det ska bli riktigt kul med RM igen, säger Christoffer von Uthmann.

Pojkar 03 tar tåget till Blackeberg och möter Blackeberg, Täby och Borlänge.

– RM ligger bra för oss nu och för mig som ny coach är det extra kul att få se killarna mot bra lag och duktiga spelare, säger coach Knubbe Nordqvist. Coach Knubbe har killarna tillsammans med Niklas och det ska bli riktigt spännande att följa laget under säsongen.

Flickor 04 fyller bilarna och drar till Högsbo på lördag morgon. Tjejerna möter Högsbo, Blackeberg och Skuru Basket. Alla lag har tjejerna mött tidigare, men samtidigt är det premiär i RM så allt kan hända. Coach Per ser fram emot helgen.

– RM är det roligaste som finns på ungdomssidan och vi har verkligen sett fram emot detta. Så långe vi håller tempot uppe så är vi bra, säger Per Berntson.

Vi sparar det bästa till sist, kan det sägas när vi ser Pojkar 04. Laget har utvecklats något enormt det senaste halvåret. Det är killar som kan göra det mesta med en boll och andra som krigar om varje lös boll. Nu ska gänget upp till Huddinge och möta KFUM Göteborg, Huddinge och Gävle.

– Det är nya lag för oss så det ska bli kul och med det här laget så händer det saker på plan, söger Coach Kofi, som är sugen på helgen.

Ni följer allt som händer på @eosungdom på Instagram.

Alla nyheter