17 October

Topplag på besök
– 200 poäng igen?

På lördag 20 oktober kl 14.00 (OBS! Tiden) kommer Djurgården på besök till Eoshallen för att möta hemmalaget i Superettan herrar. Djurgården tippas av de flesta som seriesegrare och ännu så länge har laget inte förlorat i årets serie.

Den minnesgode kommer dock ihåg att Djurgården även förra säsongen var ett topplag, även om Köping och Wetterbygden till slut lade beslag på de två översta platserna i serien. När Djurgården kom till Lund i januari i våras, var serien långt ifrån avgjord, men Eos vann överraskande med 102-100 efter en fantastisk spännande och bra match.

Jämna matcher

En som säkert gärna kommer ihåg den matchen är Adrian Thorängen, som gjorde en toppmatch då med 29 poäng och bra procent på avsluten. Adrian har även börjat denna säsongen bra och ligger i topp i Eos interna skytteliga med 21,8 p/match. I topp avseende returer och assist ligger Gustav Sundström.

Eos vann sina två första matcher, men har därefter förlorat två i rad. I de två senaste matcherna har dock motståndet varit betydligt bättre än i början av serien, och i Superettan är de flesta matcherna jämna på pappret. Den som spelar bäst för dagen vinner.

Lång meritlista

Djurgården, med välkände coachen Charles Barton, en gång i tiden svensk landslagscoach och med en lång meritlista som coach med sig, använder sin förstauppställning många minuter/match och möjligen är det där Coach Christoffer skall slå till, när orken tryter hos stockholmarna. Flest minuter på banan har Germaine Jordan. Germaine, som kom till Djurgården från Israel, har tidigare spelat i Svenska Basketligan för Umeå, där han dominerade både returtagningen och poänggörandet. Brandon Barton är en smidig och intelligent spelande guard och Lazar Radosaljevic och Dragoljub Kitanovic är två stora starka serber med stort basketkunnande som man måste hålla borta från korgen. Ett tufft jobb för Eos insideförsvar!

Välkomna till en spännande herrmatch i Eoshallen!

IK Eos

Alla nyheter