30 October

Eos herrar vill ha revansch:
Alvik hemma på onsdag

På onsdag 31 oktober kl 19.00 spelar Eos hemma mot Alvik i Superettan herr!

Alvik är ett lag som Eos har stött på många gånger de senaste åren. Förra säsongen var Alvik klassen bättre och vann 3 av 3 möten och det vill inte Eoskillarna vara med om igen. Särskilt inte Kofi Adanuvor, Adnan Karovic och coach Christoffer Henriks, då de hellre vill drömma sig tillbaka till den 22 mars 2015; den dagen då seriesegern i Superettan säkrades efter förlängning i en oförglömlig match mot just Alvik. Alviks lagkapten Anton Miller var också med den gången, men annars är det många spelare i båda lagen som kommit och gått sedan dess.

Alvik modell 2018-2019 är ett starkt lag, där vi känner igen Papy N´diaye som en mycket säker poängplockare, oavsett i vilket lag han spelar, eller vem som spelar försvar. Han är en nyckelspelare för stockholmarna. Honom får Eos inte släppa. Lukas Friberg är ny för säsongen i Alvik, och han har de senaste fyra säsongerna huserat i Basketligans Uppsala. Han har också en viktig roll och har börjat säsongen starkt.

I helgen gjorde Eos en mycket bra match mot AIK borta och ledde matchen inför tredje perioden när en av Solnalagets spelare fick en "Lidnersk knäpp", om man nu kan få det i basket. Erkan Inan, som fram till den 3:e matchminuten i fjärde kvarten gjort 3 poäng, satte under de återstående 7 minuterna 25 (!) pinnar själv och vann matchen för sitt AIK. Eos var så klart bedrövade efter matchen men har utlovat revansch mot Alvik på onsdag.

Välkomna till Eoshallen - Matchen börjar kl 19!

Alla nyheter