20 November

Dags att mota
Olle i grind

På söndag (25/11) kl. 15.30 (observera tid och dag) spelar Eos Herrar elit sin tredje match på 11 dagar. Det är Luleå Steelers med Olle Karlsson i spetsen som gästar Eoshallen. Även dambasket på lördag (24/11) kl. 14.30 då Huddinge gästar i Baskettan dam.

Den första spelades förra onsdagen mot Helsingborg hemma och vi som var där fick en basketupplevelse som var i topp. Eos vann med 85-78 efter en både spännande och välspelad match från båda lagen och alla Eos-fans hade gått man ur huse och vi räknade in inte mindre än 453 personer på läktarna. Både spelare och publik tycker att basket är mycket roligare med fulla läktare, så ta med dina vänner och kom igen på söndag.

Den andra matchen av de tre spelades på bortaplan i Trelleborg i söndags och då lyckades Eos ta hem segern med två poäng, efter det att Marcus Dahlqvist och Gustav Sundström hittade rätt i fjärde kvarten och ledde laget till seger.

Tredje raka segern?

Nu är det alltså dags för den tredje matchen (och helst tredje raka segern) mot Luleå Steelers, och i laget som har längsta resorna i basketsverige spelar Olle Karlsson, därav rubriken. Olle, som förgyllde Eos i tre säsonger, både som spelare, coach och person studerar nu i Luleå, och därför spelar han med Steelers och kommer alltså till Eoshallen på söndag. Olle tillhör de tongivande spelarna i Luleålaget tillsammans med guarden Brian Curry, som är en bra skytt. I Steelers gjorde förra helgen också veteranen Jim Enbom comeback. Jim har spelat många säsonger i Basketligan och verkar ha konserverat formen.

Nåväl, även om Olle och hans lagkamrater från Steelers är duktiga så kommer Eos herrar att göra allt för att stoppa dem och det gör de bäst med fulla läktare.

Damer utveckling utmanas av Huddinge

Den som vill se basket i Eoshallen på lördagen den 24 november också behöver inte misströsta. Klockan 14.30 är det uppkast mellan Eos Utveckling och Huddinge i damettan. Vårt utvecklingslag har inlett serien starkt och visar att det finns många tjejer i Eos som vill ta steget upp till damlaget inom något år. På lördag får de bekänna färg då Huddinge med förra landslagsstjärnan och skytteligans ledare Nina Baresso kommer på besök.

Matcher både på lördag och söndag alltså! Välkomna!

Superettan herr
Söndag 25 november kl. 15.30
IK Eos - Luleå Steelers

Basketettan dam
Lördag 24 november kl. 14.30
IK Eos utveckling - Huddinge

Alla nyheter