06 December

Basket i Eoshallen
både lördag och söndag

Till helgen spelar båda Eos elitlag hemmamatcher. Först ut är herrarna som möter AIK på lördag (8/12) kl. 14.30. På söndag (9/12) spelar sedan damerna mot Wetterbygden Sparks kl. 16.00.

Herrarna först

För en dryg månad sedan mötte Eos herrlag lördagens motståndare AIK på bortaplan. Den matchen vann AIK med 98-96, efter det att Eos haft en betryggande ledning inför den fjärde perioden.

Med den matchen i bagaget, behöver Eos förhoppningsvis inte mer tändmedel inför returmatchen, och den tidiga julafton som AIK:s Erkan Inan firade i den fjärde perioden (han satte själv 25 poäng i slutkvarten) har Eoskillarna lovat att stoppa på lördag.

Förlusten mot AIK var i och för sig bara den en vändning, för sedan den matchen har Christoffer Henriks spelat 6 matcher i superettan – som slutat med 6 segrar! Den trenden vill Eos gärna förlänga och vinna en sjunde seger!

Damerna på söndag

Wetterbygdens damlag, som besöker Eoshallen på söndag är nya i Svenska Basketligan i år.

Men det är inga duvungar som förirrat sig upp i landets högsta serie, utan en förening som målmedvetet har arbetat i några år för att nå den absoluta toppen på både herr- och damsidan. Även herrlaget tog steget upp i Svenska Basketligan denna säsong, en anmärkningsvärd prestation.

Damlaget coachas av Fransisco Pinto, en erkänt skicklig coach som har coachat ungdomslandslag och även varit med i seniorlandslagssammanhang. I laget finns också en av Sveriges för tillfället bästa spelare, Louice Halvarsson, som efter några års frånvaro, för någon vecka sedan i landslaget visade att hon hör till de som kan spela riktigt bra även på internationell nivå.

Inför söndagens match gäller det, som så ofta, att Kevins tjejer håller ihop spelet och inte släpper in för enkla poäng när det går lite trögt. Det kommer alltid perioder när det går trögt i matcherna, men då är det viktigt att ha tålamod, och inte stressa fram avsluten. Spelar man klokt då finns det stor chans till en seger även på söndag.

Välkommen till Eoshallen för två spännande matcher till helgen!

Superettan herr
Lördag 8 december kl. 14.30
IK Eos - AIK

SBL dam
Söndag 9 decemebr kl. 16.00
IK Eos - Wetterbygden Sparks

Alla nyheter