22 May

Pallplatser för F00
och F04 i Norrköping

I helgen avgjordes Final Four i Norrköping för både RM och USM. Eos representerades av Flickor 00 i USM Flickor U19 och av Flickor 04 i RM Flickor 15 och båda reste tillbaka till Lund med medaljer.

Flickor 00
Våra Flickor 00 fick tuffaste möjliga motstånd direkt i semifinal när de ställdes mot slutsegrarna RIG Luleå. Eos hade en tidig ledning, men när norrländskorna vann andra perioden med 25-6 blev försprånget för stort för att hämta hem.

– Vi gör en OK match men hade oflyt. Vi behövde att någon av Sara, Felicia eller Julia skulle bli heta, men vi satte inte våra lägen, säger assisterande coach Kevin Taylor Lundgren. Det var egentligen jämnt i andra perioden också, men de sänkte fyra raka treor i slutet av perioden så då drog det iväg.

Eos revanscherade sig istället i bronsmatchen där de dominerade första halvlek, 51-24, och därifrån kunde segla fram till en bronspeng med slutresultatet 84-64.
– Vi spelade bra hela helgen, men med lite öppnare skott mot Norrköping så sänkte vi dem. Alla var bra den matchen och presterade i sina minuter. En bra avslutning när många kanske har spelat sin sista match tillsammans. Vi borde ha haft silver, men det var ett välförtjänt brons, säger Kevin Taylor Lundgren

Sara Lundqvist blev uttagen till All Star-laget med sina 14,5 poäng och 10,5 returer. Även Julia Nyström var bäst i Final Four med sina 5 assist per match.

– Sara är så viktig för hon är vår enda tjej med lite längd. En mångdimensionell spelare som har haft en väldigt bra vår. Det var kul för henne, säger Kevin Taylor Lundgren.

Flickor 04
I RM för Flickor 15 vann Eos en gastkramare i semifinalen efter att Hedda Berntson kyligt sänkte två straffkast med 20 sekunder kvar som kunde fastställa slutresultatet, 57-54.

– Vi ledde med tio poäng i hela matchen men sen kom nerverna och spelade in. Hedda hade spelat bra hela matchen och avgjorde, säger Kevin Taylor Lundgren.

I finalen mot arrangerande Norrköping Dolphins hängde tjejerna med i tre perioder innan dolfinerna till slut kunde vinna med 69-56.

– Det rann iväg i slutet, säger Kevin Taylor Lundgren. Det var en kul match för det var hög skottprocent och fartfyllt. Norrköpings två bästa tjejer fick foulproblem och då hade vi chansen men lyckades inte rycka.

Aina Petterström spelade fin basket under hela helgen vilket belönades med en plats i All Star-laget.

– Offensivt bra hela tiden, skapade bra lägen för sig själv och andra. Hon har en bra drive och är lurig. Jättekul!

Alla nyheter