16 August

Eos välkomnar Xavier Hernández Bofill
till coachstaben

Klubben har kommit överens med 30-åriga coachen Xavier Hernández Bofill, som flyger in direkt från Barcelona. Xavi kommer i första hand att coacha Flickor 04, men även assistera Per Berntson i Damer Utveckling och göra punktinsatser på andra ställen.

Xavi har ägnat större delen av sitt liv åt basket, först som spelare där han i Barcelona nått tillräckligt hög nivå för att spela som proffs. Relativt tidigt la han spelarkarriären åt sidan och fokuserade istället på att coacha. Han har hela tiden varit verksam i Katalonien, där basket har ett verkligt starkt fäste, och där har han coachat både killar och tjejer, från ungdom till senior.

Till Lund och Eos ansluter han om mindre än två veckor och blir direkt inkastad i hetluften när säsongsstarten väntar runt hörnet. I Flickor 04 kommer han att ha huvudansvaret och ta över efter Per Berntson, men han kommer även assistera Per i hans nya uppdrag som coach för Damer Utveckling samt Knubbe Nordqvist i damligalaget. Med sin spetskompetens ska Xavi finnas till som en resurs för hela klubben och kunna göra gästinsatser i föreningens alla hörn.

Eos är stolta över att Xavi har valt Lund som nästa steg i sin tränarkarriär och vi hoppas att det blir ett långt och fruktbart samarbete för oss båda.

Alla nyheter