09 February

”Maggie Machinegun”
till Eoshallen

**På en knapp vecka har Eos damer två tuffa hemmamatcher i Eoshallen. Serietvåan Luleå kommer först på besök. Koppla in datorn här

Tisdagen den 9 februari kl 19.00

för då är det uppkast mot Norrbottens basketstolthet.

Maggie Machinegun
Luleålaget, men flera svenska spelare med landslagsmeriter i truppen har nyligen förstärkt sitt lag med USA-spelare ”Maggie Machinegun”. Maggie, eller Margaret Lucas, som hon egentligen heter anlände till Norrlandsmetropolen för några veckor sedan och på de tre matcher hon har hunnit spela har hon skjutit 31 ”treor”, och hittills har hon hittat rätt med dryg hälften av sina skott, vilket är en absolut toppnotering i alla sammanhang.

Unga landslagsspelare
Att stoppa Maggie blir en uppgift för Jan och Iras tjejer, men det räcker inte med det. I Luleålaget återfinns också nyblivna damlandslagsspelarna Freja Werth och Matilda Ek, som båda tillhör samma generation som vår egen Julia Nyström. Både Freja och Matilda måste man hålla koll på under hela matchen.

Våra egna damer har haft ett litet speluppehåll under det att landslaget varit samlat och tränat på bra och även haft en del gemensamma lagaktiviteter. Alla är disponibla och är sugna på att spela match.

Bäst i Sverige?
Matchen kommenteras som vanligt av Knubbe Nordqvist och Johannes Grufstedt, som på kort tid har etablerat sig som ett av de bästa (kanske absolut bäst) basketkommentatorerna i Sverige – du lär dig mycket av att lyssna på dem!

Ny utmaning på söndag
Efter några dagars uppehåll är det på söndag den 14 februari kl. 14.30 dags för nästa utmaning, då kommer serieledarna Alvik på besök. I Alvik spelar två av de spelare, som är förhandstippade till att bli årets MVP i Basketlgan, Klara Lundqvist och Janel McCarville. Vem tycker du? Kolla på matchen på SolidSport på söndag!

Välkomna på två matcher på Solidsport!

IK Eos

Alla nyheter