26 February

Returmöte mot
Södertälje BBK

För 10 dagar sedan vann Eos Damer med 78-74 mot Södertälje i deras hemmaarena Täljehallen. Sedan dess har Eos förlorat mot Wetterbygden och Södertälje förlorat mot Uppsala, både viktiga matcher i kampen om slutspelsplatserna, det är ju just dessa fyra lagen som tävlar om tre platser i slutspelet.

På lördag 27 februari kl. 14.30 är det alltså uppkast för ännu en kamp om slutspelsplatserna. Vi kan räkna med att båda lagen inklusive coacherna gör sitt absolut bästa för att vinna, båda vill revanschera sig för nederlagen förra helgen.

För Eos del gäller det att hålla i försvarsspelet och inte låta motståndarna göra enkla poäng. Södertälje har flera bra guards och Eos får inte låta Matilda Cleasson och Shawnte Goff ta de enkla avsluten.

Södertälje har en mycket bra historia och är den förening i Sverige som genom åren fått fram flest landslagsspelare, framför allt på ungdomssidan. Även om det inte finns några Täljespelare i damlandslaget just nu, så är ändå tre av de tongivande i det nu EM-klara landslaget fostrade i Södertälje, och hela åtta av de som är aktuella har representerat klubben någon gång under sin karriär.

Vi får ju naturligtvis inte ta in åskådare på matchen ännu, men via SolidSport kan du se den här.

Heja på Eos!

Alla nyheter