23 September

Dubbel säsongspremiär
på hemmaplan

På lördag 25 september är det dags för både vårt dam- och herrlag att ha säsongspremiär på hemmaplan. Det finns fortfarande restriktioner att ta hänsyn till, vi har plats för 300 sittande i Eoshallen, så kom i tid och vi ber alla att vara hänsynsfulla och hålla avstånd.

Eftersom det är premiär och det var länge sedan vi kunde bjuda på basketmatch i Eoshallen bjuder vi också alla ungdomar på glass under matchen. I Pauserna kommer New York Dance att bjuda på uppvisning – värda att se på!

Damerna spelar första matchen, uppkast kl. 14.30 mot Södertälje BBK. Coach Jan Hricko och ass.coach Ira Otamiri har ägnat försäsongen till att spela samman laget. Flera är nya, Jaydee Christopher är en amerikansk guard som förra året spelade i Visby Ladies och Doniyah ”DC” Cliney, också från USA, spelade förra säsongen i den finska ligan. Dessutom är Laura Ziegler från Danmark och Silja Viita (Finland) nya i laget tillsammans med några egna talanger från ungdomsverksamheten. Södertälje spås få ett bra år med ny coach, Jesper Sundberg och egenfostrade stabila spelarna Matilda Claesson, Ellen Åström och Ida Andersson tillsammans med några spännande importspelare.

Mellan matcherna så finns Kebabtrucken parkerad utanför Eoshallen, för att ingen skall behöva vara hungrig före, efter eller mellan matcherna.

Herrlaget börjar sitt seriespel med att möta ett av två helsingborgslag i serien. Team 4Q står för motståndet i Eoshallen kl. 17.30. Team 4Q leds på planen av Sasa Vural, som är motorn i laget, som alltid är farliga i Superettan.

Eos herrlag har samma stomme som de senaste åren, och Coach Christoffer Henriks har under försäsongen kunnat se att spelarna ser ut att vara ordentligt spelsugna efter att ha tvingats ställa in större delen av förra spelåret. Andreas von Uthmann, Joel Svensson och David Niklasson har dominerat spelet i träningsmatcherna, kompletterat med både rutinerade spelare och nya, yngre spelare.

Du, som är medlem, visar ditt medlemskort för att komma in på matchen.

Du, som ännu inte är medlem, men som tänker bli det är också välkommen in med fri entré. Du betalar ditt medlemskap inom kort.

Välkomna till Eoshallen på lördag – kom på en eller två matcher – och kom i tid!

IK Eos

Alla nyheter