04 January

Dubbla elitmatcher
på Trettondagen

Efter att Lunds och Lommas idrottshallar har varit fylld med fantastisk ungdomsbasket i form av tidernas största Lundaspelen är det på lördag 6 januari dags för våra elitlag att kliva in i seriespelet igen.

Och det börjar med en hel eftermiddag i Eoshallen! Först möter IK Eos damer Visby Ladies kl. 14.30 och efter en eftermiddagsfika är det dags för Herrlaget att ta sig an Djurgården IF.

Visby Ladies är ett känt begrepp på damsidan i svensk basketboll och klubben gör nu sin 40:e raka säsong i högsta serien. Det bär respekt med sig eftersom det förutom i Visby inte finns särskilt mycket basket på den stora ön i Östersjön.

Årets upplaga av Visby Ladies domineras av de amerikanska spelarna La Shayla Wright-Ponder, Raziyah Farrington, Zaliah Adam Marlia och det senaste nyförvärvet Briana Gray. För Eos del gäller det i hög grad att hålla de stora spelarna från den egna korgen, Visby är bra på offensiva returer.

Ny coach för året är Caroline Muzito Bagenda, som kommer från Umeå, där hon varit ass.coach i SBL Herr under flera säsonger och hon har även meriter från Ungdomslandslag.

Precis innan jul mötte Eos herrar Djurgården borta och nu efter juluppehållet är det alltså dags för returmöte med uppkast kl. 17.30. Matchen i Stockholm hade två ansikten: I första halvlek dominerade Eos och ledde klart, för att i andra halvlek se hemmalaget Djurgården komma ikapp och glida förbi för att ta en säger seger. Coach Erik Ugarte var inte nöjd med matchen, även om han faktiskt säkert kunde se en hel bra saker från sitt lag i första halvlek.

Men det är precis det som gör att det är så kul att se basket i allmänhet och speciellt då Superettan Herr, där vändningar liknande denna kan komma i var och varannan match.

På lördag kan vi alltså vara säkra på att det är några revanschsugna Eoskillar som vill sätta stopp för Djurgården och haka på kampen om slutspelsplatserna.

Välkomna till två förhoppningsvis spännande matcher i Eoshallen – och heja på hemmalaget – det gör mycket!

IK Eos

Alla nyheter